Testar lite nytt

Jag har gått ett tag och tänkt att jag ska testa matvete, som är ett alternativ till ris och pasta. Så jag kikade runt lite efter recept som innehåller matvete, och kom över ett recept på en variant av Tabouleh, som är en sorts matigare sallad.

Idag gjorde jag slag i saken och testade, och det blev faktiskt riktigt gott! Eller hur tycker ni det ser ut på bilden?

Hur gjordes detta då?

3-4 portioner kokat matvete (enligt förpackningen, jag kokade med en halv köttbuljongtärning)
1 halv gurka finhackad (skär bort kärnorna för att det inte ska bli så vattnigt)
1 tomat finhackad (skär bort innanmätet)
1 finhackad rödlök
Finhackad persilja, några matskedar.
(jag hade fryst, då den i kruka var slut i affären)
Saft och rivet skal från en citron
ca 1/2 dl olja (jag hade rapsolja, men i receptet står det olivolja)
Lite kryddor,  svartpeppar och vitlökspulver efter smak

Hacka gurka, tomat och lök medan matvetet kokar.
Riv ner skalet från citronen i en skål (se till att inte få med det vita i skalet).
Pressa citronen, blanda i oljan (ta inte all olja på en gång) och lite svartpeppar och vitlökspulver, och persiljan. Blanda sen i grönsakerna och låt det dra lite medan matvetet kokar klart och svalnar lite. Blanda sen i matvetet och låt gärna salladen dra en stund innan du serverar. Smaka gärna av om det behövs mer kryddor eller ytterligare olja.

Jag serverade med fläskfilé, men kan tänka mig att det blir gott till det mesta.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.