Matig kycklingsoppa

3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten röd lök
5-6 potatisar (beroende på storlek)
1 hönsbuljongtärning uppvärmd i micron, i en kopp med vatten
7dl lätt crème fraiche
1msk oxfond
Kryddor i form av: ytterst lite salt, vitlökspulver, paprikapulver, sambal oelek, curry och ytterst lite kanel (låter konstigt men är så gott, förhöjer alla smaker)

Börja med att tärna allt, förutom löken som skivas och tärnas i mindre bitar, i så lika storlek som möjligt. Samtidigt värmer du buljongtärningen i micron.

Sen börjar du med att fräsa kycklingbitarna så att de får färg, innan du har i alla grönsaker/potatisbitar. Låt detta fräsa en stund och ha i kryddorna (vänta med kanelen till du har haft på crème fraichen), häll sen över buljongen och crème fraichen. Tänk på att vara försiktig med kanelen, blir det för mkt så smakar det inte gott.

Låt allt koka på låg värme tills potatisbitarna är klara. Om du vill ha soppan lite krämigare, så kan du, när den kokat en stund, reda av den med lite såsredning (den ljusa).

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.